Skibike

Laskutekniikkaa
5 toukokuun, 2014
Snowmoto
7 toukokuun, 2014
 

Sledgehammer Skibikes

Skibiken pääajatus on yhdistää alamäkipyöräily sekä laskettelu. Harrastajakunnan laajetessa tuli mukaan myös rauhallisemmat kiinteärunkoiset skibiket.

Skibike on polkupyörän rungon pohjalta kehitetty lasketteluväline, jossa etu- ja takapyörän tilalla ovat luonnollisesti sukset. Osa skibikeista on kiinteärunkoisia ja osa on varustettu etu- että takajousituksella. Skibikeissä on penkki/satula, jossa istutaan ja jalkoja pidetään jalkatapeilla. Skibike-sukset ovat leveydeltään n. 10cm ja pituudeltaan 60-100cm. Carving -profiililla ja täyspitkillä teräskanteilla varustetut sukset mahdollistavat leikkaavat käännökset myös jyrkemmissä ja kovemmissa rinteissä.

 

Skibikella laskeminen sopii monenlaisille harrastajille, myös aloittelijoille tai vaikka vanhemmille harrastajille, jotka pitävät rauhallisemmasta laskemisesta. Täysjousto-skibikella taas voi tehdä isoja hyppyjä ja temppuja eli se sopii myös extreme-henkisille harrastajille. Skibike soveltuu myös henkilöille, joiden pienet vammat esim. polvivammat estävät normaalin laskettelun tai lumilautailun.

Laskeminen tapahtuu pääsääntöisesti istuen ja kääntyminen joko kantilla carvaamalla tai takasuksea luistattamalla eli driftaamalla. Jarruttaminen tapahtuu ns. heittämällä takasuksi sivulle tai hätätapauksessa istumalla tukevasti penkkiin ja laittamalla jalat maahan. Hissinousuissa skibikessä istutaan nousun ajan penkillä.

0

Your Cart