Snowmoto

Skibike
6 toukokuun, 2014
Lajista yleisesti
8 toukokuun, 2014
 

Metalworx Snowmoto

Snowmoto on Sai Sportin omistama ja valmistama Snowbike -brändi. Samaan Snowbike -kategoriaan kuuluvat myös mm. Skibiket, SnowBMX:t ja Snowscootit.

Snowmoton tarina alkaa Amerikasta, jossa se julkaistiin vuonna 2004. Heti ensimmäisenä kautenaan Snowmoto sai osakseen suurta huomiota ja Snowmotot levisivät nopeasti Eurooppaan ja Aasiaan mm. Japaniin. Japanissa muutama aktiivinen snowbike-harrastaja oli jo alkanut suunnitella juurikin monipuoliseen laskemiseen tarkoitettua ns. maailman parasta snowbikeä. Sai Sportin ratkaisu oli ostaa hyvä nimi ja brändi itselleen ja jatkaa kehitystyötä Snowmoto nimen alla.

 

Täydellisen Snowbiken kehittäminen ei ole ollut helppoa, eikä varsinkaan nopeaa, vaan tarvittiin tuhansia testitunteja, kymmenittäin eri runko- ja lautaratkaisuja ja paljon istumista suunnittelupöydän äärellä. Koko ajan suunnittelu meni eteenpäin huimaa vauhtia ja lopullisesti tilanne ratkesi vuonna 2011, kun Sai Sport sai hommattua riveihinsä muutaman tämän alan huippusuunittelijan ja perusti omat suunnitteluosastot rungolle ja laudoille. Täydellisen Snowbiken julkaisu oli jo lähempänä kuin koskaan.Parin vuoden jälkeen se sitten julkaistiin. Maailman paras ja monipuolisin uuden sukupolven Snowmoto rinteeseen ja rinteiden ulkopuolelle sekä laadukkaat lautasetit useaan eri käyttötarkoitukseen. Tärkeimpinä ratkaisuina rungon osalta ovat korkeampi maavara, leveämpi jalkataso, pidempiä lautoja tukeva geometria, laskemiseen tukea tarjoava kevytrakenteinen istuin sekä jalkatason läpi kulkeva vahvistettu päärunkoputki. Lautasettien tärkeimmistä ratkaisuista voisi mainita bambu & poppeli ytimen, pidemmän etulaudan ylityksen, etulaudan yhdistämisen samaan kanttilinjaan, sekä rohkeamman muotoilun eri käyttötarkoituksia varten.Lisätietoa Snowmoton suunnittelusta ja ratkaisuista löydät täältä: www.snowmoto.fi

0

Your Cart